Povratak

Povratak“Povratak” se zbiva u Španjolskoj za Građanskoga rata i donosi živu, uzbudljivu priču o obitelji čiji se članovi moraju opredijeliti za neku od zaraćenih strana, a dramatičnost povijesne pozadine potencirana je ljubavnom dramom punom strasti, mržnje, neukrotiva duha španjolske kulture, glazbe, plesa… Pisan vješto, ali bez osobito dubokih uvida i “kompliciranja”, “Povratak” je siguran novi bestseller. (Mirjana Jurišić, Večernji list)

Pod čarobnim tornjevima Alhambre, uličice Granade odzvanjaju glazbom i tajnama. Sonia Cameron ne zna ništa o potresnoj priči toga grada; ona je došla plesati. Ali u tihom kafeu, slučajni razgovor i zagonetni niz starih fotografija uvlače je u nevjerojatnu priču o razornom Španjolskom građanskom ratu.

Sedamdeset godine prije, isti je taj kafe bio dom obitelji Ramírez, i jedno od najživljih mjesta u gradu u kojem vladaju sloboda, flamenko i borbe s bikovima.

Vlasnici kafea imali su tri sina i jednu kćer. Antonio je učitelj i ljevičar, Ignacio arogantni torrero, a Emilio vješt gitarist. Njihova sestra, Mercedes, divlja je djevojka čija je jedina strast flamenko, barem dok ne upozna Javiera Montera, slavnoga ciganskoga gitarista, koji postaje njezina velika ljubav.
Kad 1936. vojni udar generala Francisca Franca uvuče Španjolsku u krvavi građanski rat, neće poštedjeti nikoga od njih: vođeni ljubavlju i mržnjom, odanošću i strašću, svatko od njih morat će zauzeti stranu, boriti se ili predati…

Uzbudljiv i duboko potresan, novi roman Victorije Hislop jednako je inspirativan kao i njezin prvi bestseler Otok.[pull_quote align=”right”]Povratak mora pročitati svatko tko se odluči na put u Španjolsku… moćna povijesna priča!
Daily Mail[/pull_quote]