Βικτόρια Χίσλοπ: Η Ελλάδα είναι η ομορφότερη χώρα του κόσμου

greeceΩς την πιο όμορφη χώρα του κόσμου χαρακτηρίζει την Ελλάδα η Βικτόρια Χίσλοπ στο περιοδικό «Elle».

Τα τελευταία χρόνια, η συγγραφέας του μπεστ σέλερ μυθιστορήματος «Το Νησί» είναι μόνιμη κάτοικος Κρήτης και παρακολουθεί όλα όσα συμβαίνουν στην ελληνική κοινωνία και στέλνει σε όλους μας το δικό της μήνυμα αισιοδοξίας. «Ανησυχώ μήπως οι Έλληνες χάσουν την πίστη τους και θεωρήσουν ότι η κατάσταση δεν θα βελτιωθεί – πράγμα απόλυτα κατανοητό».

Και συνεχίζει: «Ο ρόλος μου είναι να υπενθυμίζω στους εδώ φίλους μου ότι η χώρα όπου ζουν είναι η ομορφότερη του κόσμου, ακόμη και εν μέσω οικονομικής κρίσης. Αναγνωρίζω ότι είναι πολύ εύκολο να τα λέω όλα αυτά, ενώ ουσιαστικά είμαι εξωτερικός παρατηρητής, αλλά είναι σημαντικό να κρατήσετε μια θετική στάση και να συνεχίσετε να ελπίζετε».

Τέλος, σημειώνει: «Παλιά η Ελλάδα ήταν ένα μεγάλο πάρτι. Έτσι ένιωσα όταν πρωτοήρθα για “Το Νησί”. Υπήρχε μια διαρκής αίσθηση γιορτής και μια ατμόσφαιρα πολύ ανεβασμένη. Τα πράγματα άλλαξαν αμέσως μετά. Πλέον πολλοί γνωστοί μου ζουν με μισθούς που έχουν περικοπεί στο μισό ή έχουν χάσει εντελώς τη δουλειά τους. Ξέρω ότι σχεδόν αγωνίζονται για να επιβιώσουν και πως δοκιμάζονται ακόμη και οι προσωπικές σχέσεις».