Από το Νησί στο … Νήμα!

xislop_757277187Από τη Σπιναλόγκα στη Θεσσαλονίκη. Ο Γιώργης και η οικογένειά του στο «Νησί» ευελπιστούν να δώσουν τη τηλεοπτική σκυτάλη -ύστερα από δύο χρόνια- σε μια συγκλονιστική ιστορία πίστης και αγάπης, το «Νήμα», η οποία ξετυλίγεται στη Θεσσαλονίκη του 1927. Δύο χρόνια μετά την προβολή της επιτυχημένης σειράς του Mega, που μάγεψε χιλιάδες τηλεθεατές και στο εξωτερικό, η Βικτόρια Χίσλοπ και ο σκηνοθέτης Θοδωρής Παπαδουλάκης, όπως όλα δείχνουν, ετοιμάζονται να φέρουν μία ακόμη φορά τα πάνω κάτω στην ελληνική τηλεόραση με «Το Νήμα». Πρόκειται για το δεύτερο best seller της πετυχημένης συγγραφέα με φόντο -και πάλι- την Ελλάδα, που κυκλοφόρησε μόλις πέρυσι.

Η δημιουργός της ιστορίας πριν από αρκετό καιρό είχε δηλώσει μάλιστα ότι «θα ήταν θαυμάσιο αν και “Το Νήμα” γυριζόταν για την ελληνική τηλεόραση, αλλά αυτό θα σήμαινε ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα θα είχε τελειώσει». Οπως είχε τονίσει: «Δεν νομίζω ότι σήμερα κάποιος έχει την οικονομική δυνατότητα να κάνει κάτι τέτοιο. Αν όμως την είχε, θα μπορούσε να μεταφερθεί στην τηλεόραση, όμως θα επρόκειτο για μεγαλύτερη παραγωγή από “Το Νησί”, αφού διαδραματίζεται σε μια μεγάλη πόλη».

Η οικονομική κρίση φρενάρει -προς το παρόν- ένα τέτοιο μεγαλεπήβολο σχέδιο, ωστόσο ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης του «Νησιού», όπως αποκάλυψε στο «TV BOX», έχει ενθουσιαστεί με το ενδεχόμενο να κάτσει και πάλι πίσω από την κάμερα. «Η ιδέα μάς έχει ξεσηκώσει και θεωρούμε με τη Βικτόρια ότι ιδανικό για τη σειρά θα είναι να γίνει μια συμπαραγωγή από την Ελλάδα, την Τουρκία και το Ισραήλ. Στο καστ δεν έχουμε φτάσει ακόμα, είναι πολύ νωρίς. Ωστόσο έχω στο μυαλό μου μια σειρά από σπουδαίους Ελληνες ηθοποιούς που κατάγονται από την Κωνσταντινούπολη οι οποίοι θα μπορούσαν να υποδυθούν άψογα τους χαρακτήρες του βιβλίου», αναφέρει ο χαρακτηριστικά. Οπως και στο «Νησί», έτσι και στο «Νήμα» πρωταγωνιστές είναι ο έρωτας και το δράμα. Πρόκειται για την ιστορία μιας γυναίκας κι ενός άνδρα οι ζωές των οποίων διασταυρώνονται με φόντο την ιστορία της Θεσσαλονίκης.

Espressonews.gr